Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

“Prevencija rizičnih oblika ponašanja mladih kroz njihovo zajedničko učešće u edukativnim i sportskim aktivnostima“ radionica


14.04.2022

U okviru projekta koji podržava Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Crveni krst Srbije i Centar za podršku i inkluziju Help net održali su uvodnu radionicu u okviru projekta  “Prevencija rizičnih oblika ponašanja mladih kroz njihovo zajedničko učešće u edukativnim i sportskim aktivnostima“. Radionica je održana u Svečanoj sali Crvenog krsta Srbije u utorak 12. aprila, a prisustvovalo je 45 učesnika/ca, srednjoškolaca/ki različitog obrazovnog usmerenja iz Desete beogradska gimnazija, Tehničke škole “Drvo art“, Medicinske škole „Nadežda Petrović“, Druge ekonomske škole i Sportske gimnazije.

Na radionici je razgovarano o rizicima i problemima koji se najčešće javljaju u adolescenciji, o zaštitnim faktorima, kao i na koje sve načine se mogu problemi rešavati. U uvodnom delu učesnici/ce su mogli da daju svoje stavove i uverenja o rizičnim oblicima ponašanja, što je omogućilo interaktivnost i poslužilo kao dobra podloga za nastavak daljeg rada.