Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Promocija humanih vrednosti


12.03.2013

Dana 11. marta 2013. godine, u Beogradu, u sportskom centru „Šumice“ Crveni krst Srbije organizovao je manifestaciju u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“. Navedenog dana, u periodu od 9-17 časova, deca iz petnaest gradova i opština na teritoriji Republike Srbije (Plandište, Ruma, Vrbas, Stari grad, Mladenovac, Šabac, Paraćin, Kragujevac, Gornji Milanovac, Ćićevac, Trstenik, Ivanjica, Požega, Užice i Zaječar) realizovala su pozorišne predstave koje imaju za cilj prevenciju nasilja i promociju tolerancije.Predstave su izvodila deca uzrasta 10-12. god. Svaka od petnaest predstava je trajala od 15-30 min. Scenario za predstave su pisali edukovani mladi volonteri Crvenog krsta.

Na manifestaciji je učestvovalo više od 300 osoba i to: deca koja su korisnici Programa, prosvetni radnici, psiholozi i pedagozi, iz škola u kojima se sprovodi Program, kao i sekretari i stručni saradnici Crvenog krsta koji realizuju navedeni program uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Crveni krst Srbije je 2007. god. počeo da realizuje program „Promocija humanih vrednosti“ a danas navedeni program, kroz interaktivni rad i igrolike tematske aktivnosti, sprovode edukovani mladi volonteri Crvenog krsta u sedamdeset sredina na teritoriji Republike Srbije.

Vrednost Programa je prepoznata i od strane psihološko – pedagoških službi i menadžmenta škola, u kojima se realizuju navedene aktivnosti, a prosvetni radnici su od izuzetnog značaja za monitoring aktivnosti koje putem vršnjačke edukacije sprovode edukovani mladi volonteri Crvenog krsta.