Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Psihološka prva pomoć u kompleksnim krizama (PFA-CE) - drugi sastanak partnera


18.09.2017

Predstavnici partnera na projektu “Psihološka prva pomoć u kompleksnim krizama” (PFA-CE) sastali su se u Rimu 14. i 15. septembra kako bi diskutovali o analizi postojećih vodiča, alatki i preporuka za (a) psihološku prvu pomoć (PFA), (b) psihosocijalnu podršku u zajednici i (c) podršku zaposlenima i volonterima uključujući podršku vezanu za spontane volontere. Univerzitet u Insbruku izvršio je analizu dostupne dokumentacije i predstavio njene rezultate, a partneri na projektu dobili su mogućnost da daju svoje komentare i mišljenja. Zaključeno je da već postoji velika količina materijala iz ove oblasti koji se može iskoristiti za razvoj paketa za obuku edukatora.

Projektni sastanak u Rimu je takođe iskorišćen da se predstavi i unapredi projektni vebsajt kao i da se napravi dogovor o komunikaciji i diesminaciji informacija, kao što je grupa na Fejsbuku.

Italijanski Crveni krst, nacionalno društvo sa velikim iskustvom, u odgovoru na migrantsku krizu bio je domaćin sastanka i omogućio dragocenu razmenu iskustva. Partneri na projektu su: Crveni krst Srbije, Austrijski Crveni krst, Slovenački Crveni krst, Hravatski Crveni krst i Italijanski Crveni krst, kao i Univerzitet u Insbruku.