Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Redovni sastanak o dobrovoljnom davalaštvu krvi


25.10.2022

Nakon dve godine pauze zbog korone, održan je redovni sastanak o dobrovoljnom davalaštvu krvi Crvenog krsta Srbije, Zavoda za transfuziju krvi Kragujevac u osnivanju i organizacijama Crvenog krsta koje sarađuju sa njima na planu prikupljanja krvi. Teme su bile četvorogodišnji rad u ovoj oblasti, planovi za 2023. godinu kao i prezentacija Istraživanja o zadovoljstvu davalaca krvi u svetlu pandemije COVID 19.

Ovo je prvi sastanak u nizu koji je planiran do kraja godine sa organizacijama Crvenog krsta i ovlašćenim transfuzijskim ustanovama.

Sastanak je vodio generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, gdin Ljubomir Miladinović a u radu su učestvovali dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvu krvi Crvenog krsta Srbije, dr Marija Vraneš i Marijana Stojanović iz Zavoda za transfuziju krvi Kragujevac, sekretar Crvenog krsta Kragujevac i stručni saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije, Marija Čukić.

Sastanku su se odazvali sekretari i saradnici organizacija Crvenog krsta iz Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Topole, Aranđelovca, Batočine, Lučana, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Rače.