Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Sajamski dani idu


23.10.2019

Crveni krst Srbije i ove godine učestvuje na najvećem okupljanju ljubitelja pisane reči - Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Atmosfera je ovde uvek dobra, a mladi volonteri Crvenog krsta učine da posetioci ne samo da protrče u svojoj žurbi nego i zastanu na štandu, pitaju, gledaju i pronađu odgovore.

Ova majka sa dve ćerke anđeoskog pogleda tražila je naš štand po celom sajmu. Zadovoljno je odahnula kad nas je pronašla. Tu, kod nas, u Crvenom krstu ona vidi i budućnost svoje dece. Zašto? Pre mnogo godina i ona je bila radoznalo dete koje je naučilo osnove prve pomoći u svom rodnom gradu negde u Bosni. To joj je kaže bilo najlepše vreme. Učili su, takmičili se, putovali, a pre svega lepo družili. Bila je i kapiten pobedničke ekipe na takmičenju u pružanju prve pomoći u svojoj sredini. I ti trenuci su joj odredili život. Tako se i udala, premenila grad i državu, dobila decu...

Sada želi da i njena deca imaju to iskustvo i taj osećaj da pripadaš jednom „dobrom društvu“. Deca joj idu u osnovnu školu na Starom gradu. I to je bar lako. Ova organizacija Crvenog krsta je jedna od vodećih u obuci u pružanju prve pomoći.