Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Takmičenje učenika u delovanju u nesrećama


06.04.2017

Prošle nedelje organizacije Crvenog krsta Voždovac, Stari grad i Kraljevo održale su prva lokalna takmičenja u smanjenju rizika i ublažavanju posledica od elementarnih nepogoda I drugih opasnosti.

Na takmičenjima je učestvovalo oko 110 učenika trećeg razreda koji su u proteklih nekoliko meseci prisustvovali radionicama koje su organizacije Crvenog krsta realizovale u okviru programa po osnovu člana 15 Zakona o Crvenom krstu Srbije, a koji se odnosi na jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti. Na takmičenju u Kraljevu učešće je uzela i jedna ekipa roditelja učenika. Za realizaciju takmičenja pobrinulo se 100 volontera i profesionalno zaposlenih iz organizacija Crvenog krsta u pomenutim opštinama i gradu.

Takmičarske ekipe su imale priliku da na 6 radnih i 6 zabavnih poligona demonstriraju znanja i veštine koje su stekli u prethodnih 20 susreta sa vršnjačkim edukatorima Crvenog krsta Srbije iz oblasti smanjenja rizika i ublažavanja posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.

Organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu, Kikindi, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i na Savskom vencu 7. i 8. aprila 2017. godine održaće lokalno takmičenje u smanjenju rizika i ublažavanju posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.Učešće na ovim takmičenjima uzeće učenici trećeg razreda koji su u prethodnom periodu učestvovali na radionica programa Crvenog krsta Srbije za smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.