Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Tradicionalna akcija Crvenog krsta Srbije „Paket za novorođenu bebu“


07.05.2021

Poštovani,

Crveni krst Srbije sa željom da se priključi borbi protiv „bele kuge“ i realizaciji ciljeva Strategije populacione politike u našoj Republici, i ove godine realizuje akciju „Paket za novorođenu bebu“ sa motom „Da nas bude više“. Akcija se realizuje uz direktnu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U okviru Akcije „Paket za novorođenu bebu“ Crveni krst Srbije je uz podršku Ministarstva i donatora za sve bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, obezbedio simboličan poklon pažnje, odnosno poklon dobrodošlice.

Tim povodom, pozivamo sve roditelje koji su naš svet obogatili prinovom, rođenom u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja da po povratku u svoje domove, ali najkasnije u roku od jednog meseca, kontaktiraju svoj Crveni krst (u opštini gde se prijavljuje novorođena beba) kako bi dobili sve potrebne informacije o načinu preuzimanja poklona dobrodošlice.

Kontakt telefone i adrese organizacija Crvenog krsta u gradovima i opštinama u Srbiji mogu se naći u nastavku ovog dokumenta. Relevantne informacije o akciji, takođe se mogu dobiti u zavisnosti od mesta prebivališta i u Crvenom krstu Beograda, na broj 011 / 2620 616, Crvenom krstu Vojvodine na 021 / 422 526, Crvenom krstu Kosova i Metohije na broj 028 / 422 024, kao i u sedištu Crvenog krsta Srbije na 011 / 3032 125.

Crveni krst će voditi računa da se primopredaja organizuje na najbezbedniji način u pogledu epidemiološke situacije u zemlji.

Mogućnost prijava u matičnom Crvenom krstu novorođene bebe i njenih roditelja (u mestu gde se prijavljuje novorođena beba) biće otvorena mesec dana od kraja Nedelje Crvenog krsta, odnosno do 15. juna 2021. godine.

Napominjemo da će prilikom preuzimanja paketa dobrodošlice postojati potreba stavljanja određenog dokumenta na uvid Crvenom krstu radi verifikacije (dokument koji bude dostupan u tom periodu, a u kom je naveden datum rođenja u periodu od 8. do 15. maja, npr. otpusna lista).

U nadi i nastojanju da deca rođena u Nedelji Crvenog krsta, kao i svako drugo dete odrasta u zdravom, humanom i društvu punom solidarnosti.

S poštovanjem,

Ljubomir Miladinović

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije