Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Učešće Crvenog krsta Srbije na 17. radnom sastanku poverenika Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije


07.04.2023

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije organizovao je 17. radni sastanak poverenika od 3. do 5. aprila 2023. godine na Kopaoniku.

https://kirs.gov.rs/cir/aktuelno/odrzan-17-radni-sastanak-poverenika-za-izbeglice/4219

Sastanak je otvorila Nataša Stanisavljević, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije gde je govorila o migracijama, izbeglicama i interno raseljenim licima. Komesarka Stanisavljević naglasila je između ostalog važnost  saradnje međunarodnih organizacija i državnih ustanova jer razmena iskustava sa zajedničkim ciljem pružanja podrške onima kojima je pomoć potrebna čini da „jačamo zajedno“.

O rezultatima rada tokom 2022. i planovima za zaštitu, osnaživanje i prevenciju rizičnog ponašanja među migrantima i domaćim stanovništvom na migrantskoj ruti govorila je Jelena Anđelić, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije, obraćajući se tokom panela „Azil“  predstavnicima 35 različitih institucija i organizacija iz zemlje i regiona Banke za razvoj saveta Evrope, Ambasade Češke, Švajcarske kancelarija za saradnju, Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, Visokog komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice, Međunarodne organizacije za migracije, Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija, Danskog saveta za migracije, Programa ujedinjenih nacija za razvoj, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, Međunarodnog centra za razvoj migracione politike, predstavnika ministarstava, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru, Direkcije za imovinu, Kancelarije za KiM, predstavnika institucija iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i Republike Srpske kao Tehničke pomoći ''EPTISA''.