Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Volontiranje u Crvenom krstu - aktivnosti u korist socijalno ugroženog stanovništva


30.03.2017

Na poziv Stalne konferencije gradova i opština generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović učestvovala je na trećem sastanku mreže SKGO za socijalnu zaštitu sa temom “Volontiranje u Crvenom krstu aktivnosti u korist socijalno ugroženog stanovništva”. Crveni krst Srbije kao najstarija i najveća humanitarna organizacija u Srbiji u svom kontinuiranom radu pored profesionalaca oslanja se na rad volontera razvijajući solidarnost među ljudima, a time utiče i na jačanje kohezije društva. U isto vreme kroz angažovanje volontera Crveni krst Srbije promoviše značaj volontiranja za zajednicu, organizaciju, same volontere i korisnike.

Crveni krst daje širok spektar mogućnosti za volontiranje kroz različite programe koji su prilagođeni različitoj motivaciji, potrebama, veštinama i znanju volontera, ali i uzrastu, tako da su volonteri Crvenog krsta i mladi i stariji, ali i oni srednje genaracije. Volonteri Crvenog krsta u 2016.godini ostvarili su 793.280 volonterskih sati.

Vesna Milenović je takođe istakla da u svom radu Crveni krst Srbije realizuje aktivnosti u skladu sa Zakonom o Crvenom krstu Srbije.

Na sastanku je učesvovao i sekretar Crvenog krsta Kanjiže Monika Češko koja je predstavila aktivnosti Crvenog krsta u Kanjiži.