Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Webinar “Svetska iskustva u dobrovoljnom davalaštvu krvi“


20.04.2021

Protekle nedelje održan je  webinar “Svetska iskustva u dobrovoljnom davalaštvu krvi“. Realizatori su bili dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije, Marija Čukić, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije, Jelena Milić, stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine i Nikola Trnić, mladi volonter Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Polaznici su imali prilike da čuju poslednje smernice Svetske zdravstvene organizacije kad je reč  o održavanju stabilnih rezervi krvi tokom pandemije COVID-19, iskustva nacionalnih društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u ovoj oblasti s primerima dobre prakse, kako se Italija bori s koronom i davalaštvom krvi  a predstavljani su i zaključci  međunarodne konferencije mladih koje su pokrenuli mladi volonteri Crvenog krsta Sremska Mitrovica sa svojim vršnjacima u regionu.

U radu webinara učestvovalo je preko 180 osoba i to sekretara, saradnika i volontera iz 95  organizacija Crvenog krsta. Ova sesija je snimljena i dostupna svim organizacijama Crvenog krsta.

#globaladvisorypanel #ddksrbija