Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

XIV Mediteranska konferencija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u Kairu


13.06.2023

Delegacija Crvenog krsta Srbije, koju predvodi prof. dr Dragan Radovanović, predsednik, Ljubomir Miladinović, generalni sekretar i dr Sava Veselinović, volonter,   učestvuje na 14. Mediteranskoj konferenciji  Crvenog krsta i Crvneog polumeseca, koja se u organizaciji Egipatskog Crvenog polumeseca, održava u  Kairu od 12. do 15. juna 2023.

Ovom sastanku je prethodio sastanak mladih predstavnika nacionalnih društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Mediterana, na kome Crveni krst Srbije  predstavljao dr Sava Veselinović, predsednik Komisije za brobu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije.

Konferencija je okupila predstavnike 23 nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca mediteranskog regiona koji analiziraju glavne humanitarne izazove u regionu i razgovaraju o planovima i strateškim pravcima za naredne 4 godine. Sekretar konferencije je prof. dr Dragan Radovanvić, a Crveni krst Srbije ima imaće priliku da iznese svoja iskustva I prezentuje svoje aktivnosti u važnim oblastima kao što su migracije, klimatske promene, socijalne inovacije i podrška starima.

Ovaj regionalni humanitarni forum predstavlja jedinstvenu priliku za promovisanje dijaloga, jačanje saradnje i podsticanje boljeg humanitarnog odgovora.