Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

“Čuj me i vidi šta sve mogu i šta sve znam”


02.09.2023

U okviru regionalnog projekta “Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“ u četvrtak, 31. avgusta 2023. godine, u periodu od 11.00-15.00 časova u dvorištu Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Kruševac održan je Sajam rukotvorina nastalih u okviru mikroprojekta pod nazivom “Čuj me i vidi šta sve mogu i šta sve znam”.

Na sajmu su prikazani proizvodi nastali na radionicama krojenja i šivenja, pletenja, veza, grnčarstva i dekupaža koje su vredne ruke članova OOGNK (Organizacija gluvih i nagluvih Kruševac) i MO (Me]uopštinska organizacija) Slepih i slabovidih Kruševac, a pod stručnim nadzorom i instrukcijama članova udruženja EtnoRasina. Ove radionice nisu bile samo učenje novih veština i usavršavanje postojećih, ali je u njima bila veoma jasna komponenta uključivanje u zajednicu, jer je učestvovanje na različitim sajmovima bilo značajno za sticanje novih prijateljstava i mogućnost da se dobije priznanje za rad. Ovaj projekat ima značajnu komponentu očuvanja tradicionalne baštine i kulture.

Sajmu je prisustvovala i koordinatorka projekta Nataša Todorović, a takođe je tokom sajma podršku pružio Crveni krst Kruševca uz prisustvo njihovih volontera. Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije, Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta, dok projektom koordinira Crveni krst Srbije.