Simina 19, 11000 Beograd, Srbija; // telefon:+381 11 30 32 125; faks:+381 11 263 43 48;
      

Najavljena kampanja „Life Saving – sport koji spasava živote''


07.07.2023

Danas je u Crvenom krstu Srbije održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno pokretanje nacionalne kampanje usmerene na prevenciju utapanja u Srbiji. Kampanja se organizuje pod sloganom ,,Life Saving – sport koji spasava živote'' i predstavlja priklljučivanje Međunarodnoj kampanji Svetske zdravstvene organizacije ,,Svako može da se utopi, ali niko ne treba''.

Na konferenciji je pored aktivnosti koje će se realizovati tokom kampanje najavljen i završni događaj, Nacionalno otvoreno prvenstvo u Life Saving-u koje će se prvi put posle 40 godina organizovati u Srbiji.

U cilju prevencije utapanja i povećanja bezbednosti na vodi, Crveni krst Srbije kampanjom želi da promoviše spasilački poziv budući da utapanje koje je moglo biti sprečeno predstavlja rastući problem, nažalost nedovoljno prepoznat.

Prisutnima su se obratili: prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, dr Detlev Mor, predsednik Evropske federacije za Life Saving i potpredsednik Međunarodne federacije za Life Saving, gospodin Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije.

Nakon medijskog događaja održan je okrugli sto u okviru koga su učešće uzeli predstavnici ministarstava Vlade Republike Srbije, institucija i organizacija koje svojim delokrugom rada direktno ili indirektno utiču na prevenciju utapanja i  bezbednost na vodi.