Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Радионица о међународном хуманитарном праву


07/12/2016

Црвени крст Србије 8. и 9. децембра 2016. године, организује семинар / радионицу о међународном хуманитарном праву са циљем да подстакне интересовање студената за ову област, као и допринесе бољем разумевању и прихватању ове гране права. Око 30 студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Правног факултета Универзитета у Београду, Војне академије, Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду, Факултета за пословне студије и право, Факултета безбедности, Правног факултета Универзитета у Нишу као и Факултета политичких наука Универзитета у Београду имаће прилику да се ближе упозна са активностима Црвеног крста Србије, Међународног комитета Црвеног крста, да размени идеје и искуства са стручњацима у области међународног хуманитарног права, официрима Генералштаба Војске Србије, представницима Међународног комитета Црвеног крста.

Играјући разне улоге, студенти ће бити у ситуацији и да „искусе“ примену овог права, оквалификују замишљене оружане сукобе између замишљених страна и држава које учествују у сукобима, као и да у својству стручњака одлучују правилима МХП која се примењују у сваком појединачном случају, ослањајући се на своје познавање теорије и праксе.

У оквиру овог семинара у петак, 9. децембра 2016. године одржаће се и трибина са почетком у 11 часова, под називом „Савремени изазови МХП“, на којој ће уводничари бити:

Проф. др Драган Радовановиц, председник ЦКС

Амбасадор мр Бранимир Филиповић, Помоћник министра – Сектор за безбедносну политику МСП

Амбасадор Славољуб Царић, Начелник Одељења за међународно правне послове МСП

Проф. Др Весна Кнежевић Предић, ФПН

Доцент Др Милош Хрњаз, ФПН

Др Жељко Лежаја