Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

URUČENE NAGRADE POBEDNICIMA


29/05/2017

U petak, 26. maja 2017. godine uručene su nagrade pobednicima ovogodišnjeg konkursa "Krv život znači" u prostorijama Crvenog krsta Srbije. Najuspešniji radovi dolaze iz 17 gradova i opština u Srbiji i to iz: Voždovca, Novog Beograda, Savskog venca, Mladenovca, ali i Ljiga, Čačka, Zrenjanina, Leskovca, Trstenika, Boljevca, Novog Sada, Leposavića, Bogatića, Sombora, Štrpca, Alibunara i Kruševca. Ove godine su se konkursu odazvali učenici iz 120 sredina iz Srbije, preko 23.000 mladih učestvovalo je na najlepši način - crtajući, pišući, fotografišući i snimajući – umetnički doživljavajući ovaj jednostavan, krajnje ljudski postupak- dobrovoljno davanje krvi.


Predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović su uručili nagrade a skupu su prisustvovali direktor Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja dr Nenad Milojičić i zamenik, dr Nada Vasiljević, zamenik direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Savić, načelnica odeljenja za organizaciju i motivaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije Ivana Rodić i PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, gdja Zorica Bijelić.


Prvoplasirani su ostvarili nagradu 10 dnevnog besplatnog letovanja u objektu Crvenog krsta Srbije u Baošićima tokom leta, dok su ostali dobili vredne nagrade u vidu enciklopedijskih knjiga, foto opreme ili podrške volontiranju.