Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Crveni krst Srbije i kompanija Lidl Srbija pozivaju na akcije dobrovoljnog davanja krvi


02/08/2019

Crveni krst Srbije i kompanija Lidl Srbija pozivaju građane da se odazovu pozivu na akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje će biti organizovane na parkingu odabranih Lidl prodavnica u Beogradu i Novom Sadu.

Ukoliko ste zdravi i imate između 18 i 65 godina, odazovite se pozivu i pomozite da se obezbedi dovoljna količina krvi za one kojima je neophodna, tako što ćete dati krv u mobilnim centrima – čuvenim transfuziomobilima, koji vas očekuju na parkingu Lidl prodavnica prema sledećem rasporedu:

BEOGRAD – od 13 do 18 časova-

Ponedeljak, 5. avgust: Lidl, Novi Beograd – Zemunska 4 i Lidl, Rakovica – Kneza Višeslava 61V

Četvrtak, 8. avgust: Lidl, Voždovac  - Vojislava Ilića 143

Ponedeljak, 12. avgust: Lidl, Voždovac - Save Maškovića 4 i Lidl, Rakovica – Patrijarha  Joanikija 11v

NOVI SAD – od 15 do 18 časova

Ponedeljak, 5. avgust: Lidl, Bulevar Vojvode Stepe 2

Predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović podseća da Crveni krst celog leta poziva građane da daju krv u periodu godine kada vlada nestašica. On podvlači da bolesti i nesreće ne biraju datum i nemaju letnju pauzu i da dajući krv pomažemo da se mnoge suze zamene osmesima.

Da biste donirali krv koja nekome može spasiti život, neophodno je da vaša telesna težina prelazi 50 kilograma. Takođe, potrebno je i da dežurne lekarske ekipe utvrde da je vaše zdravstveno stanje takvo da davanjem krvi nećete ugroziti sebe niti osobu kojoj će se ta krv primeniti. Važno je znati i da žene mogu dobrovoljno dati krv na svaka četiri meseca, a muškarci na tri. Na akcijama, krv će prikupljati Institut za transfuziju krvi Srbije i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine.

Odazovite se pozivu kompanije Lidl Srbija i Crvenog krsta Srbije da zajedno obezbedimo dovoljne količine krvi za sve nas. Čekamo vas na akciji!