Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja


18/09/2019

Pozivamo vas na najveće takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja koje će se održati u subotu 21. septembra 2019. godine u Tašmajdanskom parku. Da li ste spremni da se osetite sigurno u društvu šestostrukih šamiona Evrope u prvoj pomoći i otkrijete zašto će Beograd ovog vikenda biti najbezbedniji grad? Ceremonija otvaranja je u 10 časova na Stadionu Tašmajdan, a samo takmičenje će se odvijati na poligonima u Tašmajdanskom parku od 11 do 16 časova.

Pozivamo vas da budete naš gost na ovoj najvećoj i najmasovnijoj manifestaciji koju Crveni krst Srbije organizuje svake godine i koja okuplja preko 700 volontera Crvenog krsta iz cele Srbije. Takmičenje je ove godine posvećeno bezbednosti dece u saobraćaju i odvija pod sloganom „I mi učestvujemo! Bezbedni u saobraćaju“.

Na Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazaće 15 ekipa Omladine i 15 ekipa Podmlatka Crvenog krsta iz 28 sredina iz cele Srbije, koje su se plasirale na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima. Na takmičenju će se nadmetati i 12 ekipa Crvenog krsta u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Na ovoj manifestaciji će takođe nastupiti i 11 ekipa „petlića“, najmlađih volontera Crvenog krsta, koji učestvuju revijalno i koji će prikazati svoja znanja i veštine u pružanju prve pomoći posetiocima Tašmajdana.

Takmičenje u prvoj pomoći će se realizovati na 15 poligona na kojima će se članovi ekipa prve pomoći takmičiti u pružanju prve pomoći, bezbednom učešću u saobraćaju i drugim veštinama važnim za volontere Crvenog krsta.

Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta u celom svetu i jedna je od najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije. U organizacijama Crvenog krsta Srbije preko 25.000 građana svake godine nauči osnovne veštine prve pomoći. Obuka dece i mladih je posebno važna, takmičenja ekipa Podmlatka i Omladine Crvenog krsta se organizuju na svim nivoima i okupe 3.000 takmičara iz cele Srbije. Najuspešniji među njima predstavljaju svoje znanje na Državnom takmičenju Crvenog krsta Srbije.