Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

KONKURS ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU


16/05/2019

Centar za saradnju nacionalnih društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca zemalja Mediterana objavio je po deseti put Konkurs za najbolju fotografiju.

Crveni krst Srbije se može pohvaliti da je u dva navrata osvojio nagradu na Konkursu. Jedna od nagrađenih je i fotografija Crvenog krsta Ivanjica koja je nastala povodom obeležavanja Svetskog AIDS dana.

Tema ovogodišnjeg Konkursa "Promocija čovečnosti i podizanje glasa mladih" je u skladu sa temom kampa “Atlantis XV”. Podizanje glasa mladih, odnosno uvažavanje mišljenja mladih i promovisanje volonterskog rada doprinosi većem angažovanju mladih u nacionalnim društvima Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, u organizovanju i sprovođenju programskih aktivnosti i akcija i pružanju adekvatne pomoći korisnicima usluga Crvenog krsta. Pri učešću na Konkursu potrebno je imati u vidu volontere kao mentore (lidere) i kao korisnike, a što je u skladu sa Strategijom angažovanja mladih MFCK i Strategijom za mlade Crvenog krsta Srbije.

Rok za učešće na Konkursu je 2. jun 2019. godine.

Autori dve najupečatljivije fotografije će biti nagrađeni učešćem na međunarodnom skupu “Atlantis XV” koji se ove godine održava u Sutomoru, u odmaralištu Crvenog krsta Crne Gore, u periodu od 19-26. jula.

Za sve detalje koji se odnose na propozicije Konkursa možete se obratiti organizacijama Crvenog krsta u gradovima i opštinama. #CrvenikrstSrbije #Konkurs #fotografija