Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

POSETA HRVATSKOM CRVENOM KRIŽU


19/03/2018

Povodom donošenja novog Zakona o transfuzijskoj medicini i reformi transfuziloške službe u Republici Srbiji, Crveni krst Srbije je razmenio iskustva sa kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa s obzirom na činjenicu da je ovo nacionalno društvo u prethodnim godinama imalo slične okolnosti a koji se odnose na motivaciju građana za dobrovoljno davanje krvi.

Četvoročlana delegacija Crvenog krsta Srbije pod vođstvom dr. Milutina Mihajlovića, potpredsednika Crvenog krsta Srbije i predsednika komisije za dobrovoljno davanje krvi, bila je u dvodnevnoj studijskoj poseti Hrvatskom Crvenom križu.    

Nakon obilaska Središnjeg ureda Hrvatskog Crvenog križa, delegaciju su primili predsednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić i Robert Markt, izvršni predsednik Hrvatskog Crvenog križa.    

Crveni krst Srbije  se uverio u  primere dobre prakse u radu službe dobrovoljnog darivanja krvi pri HCK, a posebno one koji se tiču promocije dobrovoljnog davanja krvi,  uručenja visokih priznanja i organizovanja redovnih akcija davanja krvi.   

Delegacija je prisustvovala akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana u  prostoru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Takođe, održan je i sastanak s predstavnicima stručne službe za DDK i saradnika iz Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice i Gradskog društvo Crvenog križa Zagreb, zbog razmene iskustava o DDK u lokalnoj zajednici.