Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Potpisan Sporazum o saradnji


11/04/2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović potpisali su Sporazum o saradnji u vrednosti od 433.300.000 dinara za realizaciju programa narodnih kuhinja, porodičnih paketa hrane i higijene i troškove smeštaja tokom oporavka  dece korisnika narodnih kuhinja u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u 2019. godini, kao i za pokrivanje troškova rada narodne kuhinje u Crvenom krstu Bujanovac.

„Briga o našim građanima je prioritet resora kojim rukovodim. Posebnu pažnju posvećujemo mališanima zbog čega mi je veliko zadovoljstvo da kažem da smo ispunili obećanje koje sam dao prilikom posete Dečijem odmaralištu u Baošićima prošle godine da ćemo renovirati i obezbediti bolje uslove“, rekao je Đorđević.

Na predlog ministra Zorana Đorđevića u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, prvi put nakon 35 godina od izgradnje, počeli su radovi na rekonstrukciji objekta, za koju je izdvojeno 30 miliona dinara, a u planu je da bude završena do 31. maja 2019. godine.

„Značaj ovog odmarališta je veliki, u njemu borave deca iz grupe korisnika narodnih kuhinja, a humanitarne pomoći, bez roditelja iz udaljenih seoskih sredina i sa područja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Zahvaljujući velikoj podršci predsednika Aleksandra Vučića, koji se lično zalaže za bolje uslove života ne samo mališana, već svih građana, ne bismo uspeli da ostvarimo cilj“, naglasio je Đorđević.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović zahvalio je ministru Đorđeviću na dosadašnjoj podršci i ličnom angažovanju istakavši da je ona od velikog značaja, posebno za odmaralište u Baošićima. Kako kaže, razumevanjem Vlade Srbije i Ministarstva, deci iz najugroženijih socijalnih grupa omogućiće se bolji uslovi za odmor i oporavak, ali i učenje.