Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

RADIONICE PREVENCIJE TRGOVINE LjUDIMA


15/01/2018

Radionice prevencije trgovine ljudima tokom XVIII Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“,  12.-16. januar 2018. – Beogradski sajam

 

Crveni krst Srbije je, uz podršku Unitas fonda, učinio da osim takmičarskog, ovogodišnji XVIII Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“ koji organizuje Udruženje mini basket Srbija ima i edukativni karakter sa ciljem zaštite dece i mladih od trgovine ljudima, oblika modernog ropstva prisutnog u savremenom društvu.

Tokom 2017. u Republici Srbiji su identifikovane 43 žrtve trgovine ljudima.

Statistike ukazuju da su među žrtvama trgovine ljudima najčešće veoma mlade osobe i zato je decu potrebno upozoriti na vreme.

Učestvovanjem u kreativnim radionicama koje realizuju volonteri organizacija Crvenog krsta Savski Venac, Stari grad, Rakovica, Voždovac, Palilula i Pančevo, učesnici turnira, kojih je ove godine više od 3.500,  kroz igru dobijaju neophodne informacije o potrebi i načinima zaštite, kako ne bi postali potencijalna žrtva trgovine ljudima. Radionice su otvorenog karaktera, pa i svi treneri i zainteresovani roditelji primaju adekvatne informacije o trgovini ljudima kao problemu današnjice i načinima da pravilnim savetovanjem zaštite decu i mlade sa kojima su u kontaktu.  Unitas Fond je obezbedio mogućnost da svaki učesnik turnira dobije štampani podsetnik na važne mere opreza koje će deca tom prilikom čuti od volontera Crvenog krsta.