Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Sastanak ITKS sa OCK u Srbiji


23/10/2017

U petak, 20.10.2017. godine održan je redovan godišnji sastanak Crvenog krsta u Srbiji i Instituta za transfuziju krvi Srbije u pogledu realizacije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Sastanku su prisustvovali dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Srbije, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović, pomoćnik direktora Uprave za biomedicine Ministarstva zdravlja RS dr Nada Vasiljević, direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Gradimir Bogdanović, načelnica odeljenja kolekcije Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Jelena Stojneva-Istatkov, Ivana Rodić, načelnica odeljenja za motivaciju i organizaciju davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije, Ivana Marisavljević-Dašić, sekretar Crvenog krsta Beograda,  Marija Čukić, stručni saradnik za davalaštvo krvi Crvenog krsta Srbije, saradnici i volonteri Crvenog krsta u Srbiji iz 55 organizacija Crvenog krsta iz centralnog regiona kao i kolege iz Instituta za transfuziju krvi Srbije koji sa njima sarađuju.

Tema sastanka su bili dosadašnji rezultati u ovoj oblasti tokom 2017. godine I dogovor o radu u narednim godinama s obzirom na početak primene novog Zakona o transfuzijskoj medicini.

Uprava za biomedicinu Ministarstva zdravlja RS I Institut za transfuziju krvi Srbije predstavili su glavne promene u radu u ovoj oblasti počev od 1. januara 2018. godine kao i buduće teritorijane ingerencije ovlašćenih transfuzioloških službi.