Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

SIGURNA ZONA


01/04/2019

U okviru organizacije „1. Serbia marathona“  BRC Runners Hub, Atletski savez Srbije organizovao je  31. Marta na Dorćolu, na keju pored Dunava porodičnu trku pod sloganom #zajednoaktivni  kojoj je Crveni krst Srbije dodao Sigurnu Zonu.

Sigurna Zona Crvenog krsta je obezbedila sadržaj za najmlađe, kako bi kroz druženje I igru sa vlonterima Crvenog krsta  Voždovca, Zvezdare, Palilule i Starog grada naučili o bezbednom pomašanju u rizičnim situacijama kako bi izbegli zamke trgovine ljudima I kako da pruže prvu pomoć.

Svako od nas može biti u prilici da mu treba pomoć, ali svako od nas, takođe, može da nauči da pruži prvu pomoć. Nisu potrebni ni čarobni štapić, ni supermoći da bismo bili heroj. Porodica na okupuje  imala idealnu priliku da proveri kako se snalaze u situacijama nezgode I kako bi pružili pomoć u slučaju povrede ili zdravstvene tegobe svojim najbližima.

U Sigurnoj Zoni postavljen je I kutak za roditelje/odrasle sa informacijama o problem trgovine ljudima kako bi mogli da daju svoj doprinos u sprečavanju ovog globalnog problema I da zaštite one koji su im dragi.

Kontinuiranim sprovođenjem informativnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, Crveni krst Srbije nastoji da zaštiti mlade od zamki trgovine ljudima prenošenjem preventivnih poruka, a javne manifestacije, kao ova “Porodična trka” su poziv svima da daju svoj doprinos u odgovoru na ovaj izazov I pridruže se aktivnostima Crvenog krsta.