Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

PROMOCIJA HUMANIH VREDNOSTI


21/09/2018

Crveni krst Srbije je u periodu od 17-20. septembra u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac, na Mitrovom Polju, organizovao obuku mladih volontera Crvenog krsta u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“ (PHV).

Na obuci je učestvovao 31 volonter iz 14 organizacija Crvenog krsta. Obuku su realizovali samostalni stručni saradnik Crvenog krsta Šabac i stručni saradnici Crvenog krsta Užice i Crvenog krsta Mionica.

Tokom obuke je razmatrano svih sedam tema navedenog programa. Sprovedena je i simulacija interaktivnih radionica koje se realizuju u radu sa decom. Jedan od segmenata obuke bio je posvećen i migrantskoj situaciji u Srbiji a polaznici obuke su senzibilisani za rad sa decom koja priipadaju ovoj populaciji.

Nakon nacionalne obuke edukatori će sprovoditi tematske radionice u prihvatnim centrima i centrima za azil kao i u školama u četrnaest sredina (Kikinda, Šid, Novi Sad, Ruma, Kovin, Šabac, Mionica, Stari grad, Voždovac, Kraljevo, Užice, Ivanjica, Sjenica i Tutin)  na teritoriji Republike Srbije. Ove i druge razvojne PHV aktivnosti su sastavni deo Godišnjeg plana za migrante Crvenog krsta Srbije za 2018. god.