Simina 19, 11000 Belgrade, Serbia; // phone:+381 11 30 32 125; fax:+381 11 263 43 48;
      

Čestitka predsednika IFRC Frančeska Roke povodom godišnjice Crvenog krsta Srbije


05/02/2021

Povodom obeležavanja 145 godina postojanja I rada Crvenog krsta Srbije u našoj zemlji predsednik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Frančesko Roka obratio se sledećim rečima:

„Iskreno sam impresioniran radom svih vas u Srbiji. Brojevi govore više nego reči: obuhvatili ste oko 1,5 miliona ljudi tokom 2020. godine putem različitih programa, kako aktivnostima na nivou zajednice tako i podrškom zdravstvenom sistemu, uvek stavljajući kao glavni prioritet bezbednost svojih timova. Kada pogledam aktivnosti vaših timova u Srbiji, mogu da vidim zdravo i inovativno nacionalno društvo koje je dobro poznato i prihvaćeno u lokalnoj zajednici i sposobno da se prilagodi i proširi aktivnosti.

Takođe mogu da vidim nacionalno društvo koje oličava naše Osnovne principe, koje je duboko ukorenjeno u svojoj zajednici i spremno da se suoči sa budućim izazovima.

Prošli ste kroz mnogo različitih kriza poslednjih decenija i uvek ste pronalazili način da pomognete najugroženijima bez ikakvih razlika. Hvala na vašoj posvećenosti, hvala na aktivnostima, hvala vam što služite najugroženijima prateći put našeg osnivača Anrija Dinana.“ (izlaganje možete preuzeti na linku: https://youtu.be/dlFVnEwDJZQ)